[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vliegenmaskers

Een paard kan in de zomer veel last hebben van vliegen en muggen. Je kunt dan een vliegenmasker gebruiken om het hoofd en de ogen van het paard te beschermen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Waarom een vliegenmasker voor je paard?

In het traanvocht van het paard bevinden zich bepaalde eiwitten die een vlieg als voeding kan gebruiken. Een vlieg zal zich daarom graag ophouden rond het paardenoog. Door de aanwezigheid van de vlieg zal het oog nog meer gaan tranen. Er ontstaat zo een vicieuze cirkel die je alleen kunt doorbreken door een vliegenmasker bij het paard te gebruiken.

In onze webshop kun je terecht voor een ruime keuze aan vliegenkappen. Er zijn vliegenmaskers met en zonder oren en kun je kiezen uit verschillende prints en designs. Voor ieder paard is er bij ons een geschikt vliegenmasker te vinden.

Soorten vliegenmaskers

Voor je paard zijn er verschillende soorten vliegenmaskers te vinden. Er is keuze uit tientallen verschillende modellen, dus er is altijd een vliegenkap te vinden die goed past bij jouw paard. Je hebt de keuze uit een vliegenmasker met alleen bescherming rond het oog van het paard. Er zijn ook vliegenmaskers die een volledige bescherming kunnen bieden, dus van oor tot de neus. Heeft het paard voornamelijk last van vliegen bij de neus, dan kan een neusnetje ook een oplossing bieden. Een neusnetje maak je vast aan het hoofdstel of halster wanneer je gaat ijden. Vliegen kunnen zo niet langer irriteren bij de neus. Ook zijn er vliegenmaskers te koop die UV werend zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vliegenmasker

Bij het uitkiezen van een geschikt vliegenmasker is het belangrijk dat het masker voldoende vrij staat van de ogen. Zorg dat masker niet tegen de ogen drukt. Speciaal om die reden staat bij de meeste vliegenmaskers het masker op de plek van de ogen wat naar voren. Dit zijn zogenaamde coupenaden.

 

De meeste ruiters kiezen voor een vliegenmasker die de ogen, oren en een gedeelte van het hoofd bedekt. Maar omdat ieder paardenhoofd anders is kan het zo zijn dat het ene model beter bij jouw paard past dan een ander model.

 

Vliegenmasker kopen

Ben je op zoek naar een goede vliegenkap voor je paard, bekijk dan ons assortiment. We hebben een ruime keuze in vlieggenmaskers. We hebben niet alleen producten van verschillende merken, zoals Harrys Horse en LeMieux, je kunt ook nog eens kiezen uit een groot aantal kleuren. Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van een geschikt vliegenmasker neem dan gewoon even contact met ons op.[/vc_column_text][vc_single_image image=”4017″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

 – Onze vliegenmaskers –

[/vc_column_text][basel_products items_per_page="20" pagination="infinit" products_masonry="disable" products_different_sizes="disable" columns="3" img_size="300x300" taxonomies="452, 100"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces” basel_parallax=”1″ css=”.vc_custom_1620390260900{background-image: url(https://paardenspullen.com/wp-content/uploads/2021/05/vliegenmasker-lemieux-defender-met-franjes_1500x1500_106819.jpg?id=43205660) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_empty_space height=”300px”][/vc_column][/vc_row]