Paardendekens

Ook voor een mooie paardendeken kun je natuurlijk terecht in de webwinkel van Paard & Spullen. De dekens zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en je kunt daardoor kiezen uit diverse kleuren, ontwerpen en diktes. Of je nu op zoek bent naar een zeer luxe model of een goedkope paardendeken, je vind ze allemaal in onze webshop.

Soorten dekens

Een paardendeken is vooral nuttig om bescherming te bieden tegen het weer, maar ook tegen winterhaar. Wil je een deken voor je paard bestellen, bepaal dan eerst waarvoor en onder welke omstandigheden je de deken wilt gaan gebruiken. Is het een deken tegen vliegen, het zweten of tegen de regen? Er zijn paardendekens te koop voor de zomer, maar je kunt ook kiezen voor een winterdeken.

Om je paard te beschermen tegen de kou kun je gebruik maken van een staldeken. Dit soort paardendekens zijn niet waterdicht en daardoor zijn ze wel weer ademend. Voor de niet al te warme zonnige dagen zijn er zomerdekens. Deze zijn vaak gemaakt van katoen, zodat ze goed beschermen tegen de kou. En wanneer je paard geen last heeft van kou, maar wel weer beschermd moet worden tegen regen kun je kiezen voor een regendeken.

De maat van een paardendeken

Wil je een paardendeken kopen let dan goed op de maten. Een te kleine of te strakke deken zal namelijk zorgen voor schuurplekken en wanneer de deken te groot is dan kan deze weer snel stuk gaan. Hoe dan ook is een verkeerde maat niet heel erg comfortabel voor je paard. Zorg dus altijd voor een goede maat en pasvorm. De maattabel staat bij de artikel vermeld, maar wanneer je vragen hebt over de maten van een paardendeken neem dan gerust even contact op.

Verder is de kwaliteit van de deken erg belangrijk. De kwaliteit van een paardendeken hangt af van het gebruikte materiaal, de dikte van het materiaal en of en in hoeverre de paardendeken waterdicht is. Verder is de dekensterkte natuurlijk belangrijk. De sterkte van de deken geven we weer in “denier”. Hoe meer denier hoe sterker en dus hoe duurzamer de deken zal zijn

Het onderhoud van een paardendeken

Om lang plezier van de paardendeken te hebben zul je deze wel goed moeten onderhouden, want daarmee voorkom je onnodige slijtage. De instructies om de deken te reinigen kun je vinden bij de paardendeken. Er zijn bovendien speciale artikelen te koop zodat je de paardendeken kunt wassen, om te zorgen dat de waterdichte laag goed blijft werken en sprays om de paardendeken weer waterdicht te maken.

 – Onze paarden dekens-

Mesh-Pro verkoelend vliegendeken

24.95
Opties selecteren

Fleecedeken Cats

49.95
Opties selecteren

Fleecedeken Denici Cavalli Rosegold

49.95
Opties selecteren

Thor halsstuk 600D

49.95 34.95
Opties selecteren

Outdoor deken Thor 0gr

69.95 54.95
Opties selecteren

Eczeem/vliegendeken UV

69.95 54.95
Opties selecteren

Harrys Horse Vliegendeken Mesh STOUT! Groen

39.95 22.50
Opties selecteren

Harrys Horse Fleecedeken STOUT! Groen

39.95
Opties selecteren

Fleecedeken staatsiemodel met borstflap

44.95
Opties selecteren