Klachten

Paard & Spullen is een ruitersportwebshop die service hoog in het vaandel heeft staan. Wij streven ernaar om je een zo goed mogelijke ervaring te bieden door de artikelen snel te versturen en een zo gemakkelijk mogelijke ervaring te bieden in onze webshop. Daarnaast kenmerken wij ons door een snel en fijn persoonlijk contact met onze klanten.

Heb je een klacht of opmerking over jouw product? We raden je dan aan om je klacht kenbaar te maken door ons te mailen naar info@paardenspullen.com of contact op te nemen via één van onze sociale kanalen.

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur.

ODR Platform
Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.