Bitloos hoofdstel

Het kan erg verwarrend zijn voor mensen wanneer ze besluiten om bitloos hoofdstel te proberen en gaan kijken naar wat er beschikbaar is. Het aantal verschillende bitloze hoofdstellen dat er nu op de markt is, is verbazingwekkend. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Soorten bitloze hoofdstellen

In principe zijn alle bitloze hoofdstellen een variatie op cross-under of side-pull. Cross-under bitloze hoofdstellen hebben twee banden die achter de kaak kruisen en druk uitoefenen over het hele hoofd, terwijl bij side-pulls de teugels aan de zijkanten van het hoofdstel zijn bevestigd en druk uitoefenen op de neus.

Side-Pull bitloos hoofdstel

Van deze twee stijlen kunnen de side-pulls gemakkelijker voor het paard zijn om in over te stappen, omdat ze hetzelfde aanvoelen als een halster en de meeste paarden hebben een enorme hoeveelheid tijd in hun leven in halsters gehad, dus ze voelen zich erg op hun gemak bij dit gevoel. Als je een goed getraind paard hebt dat zich nooit misdraagt ​​en overal in een halster kan worden bereden, dan is dit misschien een goede keuze voor jou.

Er zijn veel verschillende soorten side-pull op de markt. De keerzijde hiervan is dat alle druk zich op één plek bevindt, de neus, dus er is kans dat het paard een pijnlijke neus krijgt. Omdat de druk maar op één plek is, is het controleniveau dat de ruiter heeft in gevaarlijke situaties of met onvoorspelbare paarden niet hoog. Het is echter een stapje hoger dan het rijden in een halster, omdat het hoofdstel beter op het hoofd van het paard past, waardoor er minder beweging is en het er ook mooier uitziet.

Cross-Under bitloos hoofdstel

Het cross-under bitloze hoofdstel werkt totaal anders. Het verdeelt de druk over het hele hoofd in een ‘hoofdomhelzing’, zodat wanneer de ruiter druk uitoefent, het paard slechts een klein beetje op elke plaats voelt. Dezelfde hoeveelheid teugeldruk wordt gebruikt als bij een bit of een zijwaartse trek, maar deze wordt verdeeld. Het paard voelt de druk achter de kaak, aan de zijkanten van het hoofd, op de nek en de neus. Dit maakt het hoofdstel erg menselijk, aangezien het vrijwel onmogelijk is om een ​​paard met deze stijl pijn te doen, waardoor het briljant is voor beginnende ruiters.

Het andere dat deze hoofdomhelzing doet, is het hoofdstel erg sterk maken. Het hele hoofd van de paarden ligt tijdens het rijden in je handen. Voor het paard is dit een totaal nieuw gevoel en daarom wordt aangeraden altijd aan om grondwerk te doen, zodat het paard de kans krijgt om aan het gevoel te wennen voordat het gaat rijden.

 – Onze bitloze hoofdstellen –

Hoofdstel Anatomic crystal

79.95
Opties selecteren

Teugels, webband

14.95
Opties selecteren

Bustrens anatomisch dubbelgebroken Roll-R 14mm

34.95
Opties selecteren

Hoofdstel Rosegold anatomic

79.95
Opties selecteren

Neusriemonderlegger merino

9.95
Opties selecteren

Frontriem Rosegold Lacque

14.95
Opties selecteren

Bustrens Sweet Iron anatomisch dubbelgebroken 13mm

29.95
Opties selecteren

Hoofdstel Allegro

89.95
Opties selecteren

Hoofdstel Release – Bruin

89.95
Opties selecteren

Hoofdstel Release – Zwart

89.95
Opties selecteren

Hoofdstel Anatomic – Bruin

89.95
Opties selecteren

Hoofdstel Anatomic – Zwart

89.95
Opties selecteren

Slofteugel, 2 muskatons, zwart

24.95
Opties selecteren

Teugels, webband, clipsluiting

19.95
Opties selecteren

Hoofdstel Rise & Shine

79.95 49.95
Opties selecteren

Anatomisch hoofdstel High Jump

79.95109.95
Opties selecteren
Bruin
Zwart

Watertrens anatomisch dubbelgebroken Roll-R 14mm

32.95
Opties selecteren

Hoofdstel Crystal drops

89.95
Opties selecteren

Kinbeschermer Merino

6.95
In winkelmand

Kaptoom hoofdstel leder

59.95
Opties selecteren